Kamöy sundet på Söröya

Nu har kompisarna åkt hem till Sverige igen men innan dess fick jag guida dom upp till kamöy sundet som ligger en styv timmes körning från Sørvær Gjestehus. Det var trögt, ingen fisk på lodet att se. Men efter en längre stund så började det bli fina strömvirvlar och då brukar det kunna vara lite aktivitet. Jag drev med ut på lite djupare vatten ett par vändor och till slut så gick det på en hälleflundra på ca :16-17 kg en perfekt matfisk. Ett par känningar var där men inget som nappade ordentligt. Däremot fick den andra båten en fantastisk fisk på dryga 30 Kg och dessutom hade dom flera fina fighter som hälleflundran vann. Nu blir det nog inget fiske på ett par dagar eftersom det är lovat kraftiga vindar. Annars har det kommit upp fina torskar upp till 27 kg, även fina hälleflundror upp till 150 cm. Sejen har börjat att komma på allvar, det visade 16+ kgs fisken en av mina gäster fick. Ut och fiska /Ralph

image

image

å

image

Comments

Kommentarer

Om Ralph Bengtsson