Missad abborrjakt löste sig.

Under ett kort abborrpass nyligen hade jag lyckan att redan vid första tilltänkta stoppet kunde jag på håll se ett stim abborrar jaga i ytan. Det pågick jakt på 3 olika ställen samtidigt med några tiotals meter mellan platserna. Jag tog sikte på stimmet som såg ut som större abborrar men efter att snabbt ha kastat av kring dom med några olika beten utan resultat och fisken försvann så rörde jag mig mot nästa stim som också han försvinna innan jag hann göra första kastet. Attans, tänkte jag, det skulle inte bli så lätt som jag trodde och stod där med långnäsa. Hela området var ca 2,5-4m djupt och när det nu inte syntes nån aktivitet men när dom nyss var på jakthumör så knöt jag på den djupgående varianten av Rapala Shadow Rap Shad och började drifta över området med båten för att täcka vatten. Ganska snabbt började huggen dugga tätt på jerkbaitet men storleken på fisken var väldigt liten så efter 4-5 abborrar gav jag upp den planen och åkte och lodade över området där dom större jagade tidigare.

4

Jag la snabbt märke till att dom större fiskarna mycket riktigt hade jagat över samma djup som dom mindre men att området var närmare djupare vatten så jag åkte över kanten mot djupet och kunde se på lodet att det stod några bättre individer tryckta mot branten. På branten och upp mot grunt vatten stod även stim av löja vilka var bytet abborrarna hade jagat. Nu verkade dom inte orka jaga nåt mer så jag tog fram en So-Run Superu Shad 4 tummare i naturlig färg och började fiska av djupkanten i förhoppning att dom inte kunde motstå en ”döende löja” som kom nerdalande och blev ett enkelt byte. Det tog inte många kast innan första fisken satt där, ett försiktigt hugg som var svår att registrera men i mothugget kände jag att det fanns lite tyngd. Upp kommer dagens bästa abborre på kanske 6-7hg som var otroligt fin i proportionerna, ingen best på något vis men en mycket vacker fisk som jag begrundade längre än vanligt innan hon fick simma hem igen. Den korta tiden jag hade på mig denna gång hade runnit iväg så jag kände mig nöjd och började röra mig hemåt.

1

Comments

Kommentarer

Om Mikko Seppänen