Glada gubbar 

Igår kväll kom en gammal kompis på besök hit till söröya och han hade 2 goa gubbar med sig som ville fiska. Så nu på förmiddagen i rena sommar vädret stack vi ut för lite skrei fiske. Jag frågade om dom hade några förväntningar beträffande storlek och svaret blev minst 5 kg och gärna 10  kg ?, själv har jag svårt att hålla mig för skratt kan jag säga. Hursomhelst vi kommer fram till det området jag ville pröva och där var huggvillig fisk direkt, inga jättar men alla hade PBn efter 1:a nedsläppet.Dom största vägde omkring 17 – 18 kg. Hur svårt kan det vara, sa jag med glimten i ögat. Jubel glada gubbar är så härligt att ha ombord. Efter ca:2 timmar var dom mer än nöjda så vi bestämde att ta ett par släpp till sedan skulle vi gå iland, när jag släppte sista gången blev det slaklina långt uppe i vattnet så jag trodde på en fin skrei, vevar på tills det tar stopp och sen går det iväg i ett antal brutala rysningar. Min första hälleflundra för året var ett faktum och längden på strax under 120cm innebär omkring 20kg. Jubel i båten, vilken härlig avslutning på dagen. Ut och fiska /Ralph söröya 

Comments

Kommentarer

Om Ralph Bengtsson