Stenhårda hugg 

Igår var jag ute med gästerna för att visa områden med hälleflundra. Samtidigt tänkte jag fiska med en ny Storm jigg som jag inte har gett så stor chans ännu nämligen en splited curly tail, först ut blev den mörkblå (  SF  )  och det blev faktiskt den ända som jag hann med att testa, för det var fullt ös på fisket. Första hälleflundran small på efter max 15minuter, men det var bara en liten provsmakare så den gick i retur. Efter ytterligare en en stund så ligger den ena båten med gäster och kämpar med en fin flundra, en vacker fisk på mellan 25 och 30 Kg. Stort jubel i båtarna givetvis. Nu var det inte bara hälleflundra som nappade utan det kom torsk, lubb och en del havskatter också. Efter en stund med lite blandat fiske så smäller det stenhårt i mitt TYRNOS spö och TALICA rullen släpper ofrivilligt i från sig massor av lina. Jag brukar ha hårt ställd broms så jag förstod direkt att det var en fin hälleflundra. Efter en god stunds givande och tagande av linan så kunde jag säkra den. Efter en kontroll mätning så fastställdes längden till 149cm och det var muskler hela vägen. En sådan fisk väger mellan 45 och 55 kg beroende på konditionen. Efter ytterligare en stund ropar man från gästbåten att man tappat en hälleflundra i samma storlek som den första helt vid båten. Själv har jag ett linbrott som får mig att brista ut i otryckbara ord jösses vad arg jag blev men skam den som gör sig. På med en ny och likadan jigg och fiska vidare, då smäller det stenhårt i grejerna igen, ytterligare en hälleflundra men en mindre på ca:10-12 kg. Flera känningar under dagen har gjort att jag har ytterligare en favorit som skall få mera tid i vattnet. Ut och fiska /Ralph söröya 

Comments

Kommentarer

Om Ralph Bengtsson