Abborre på ytbete

Finns det något roligare än att fiska abborre med ytbeten varma sommarkvällar? Stå och njuta av sol och värme och spana efter abborrjakt och kasta poppers och walk the dog-beten och höra smackandet runt betet och se höga ryggsegel kryssa runt den innan den försvinner i ett smack! Det fungerar fortfarande så ta vara på sommarens sista sköna kvällar innan det är dags att pälsa på sig höstuniformen :)

Jag har fiskat mycket med Skitter V från Rapala i sommar och det jag gillar med betet är att den är lättfiskad och välbalanserad. Tack vare att den är formad som en båt med V-skrov under så skär den vattnet väldigt lätt. Zick-zacka fram den över heta områden och pausa emellanåt så den bara hänger där, många gånger kommer hugget just då!

Comments

Kommentarer

Om Mikko Seppänen