9kg+ på X-Rap Peto

Under testfisket förra året med Rapalas nya X-Rap Peto ville jag testa massa olika vatten och scenarion för att sätta betet på prov.

Ett av passen körde vi pelagiskt kvällsfiske över 8-12m djupa bottnar där gäddan under sommaren aktiveras mot kvällen och kan jaga högt i vattnet. Jag och polaren Jonte hade kanonfiske med flera fina gäddor och jag hade lyckan att sätta kvällens bästa. En riktigt fin fisk i bra kondition på strax över 9kg som small stenhårt på Peton i ett spinnstopp. Taktiken var enkel.. Fiska vattenmassan i solfjäderform, först högt i ytan och sedan jobba sig ner allt djupare. När betena började fiskas på ca 3-4m djup började huggen komma.
Peton är ett ypperligt bete för pelagiskt- och nattspinn pga dess siluett mot himmelen och den förföriskt rullande gången med en vaggande paddel som annonserar närvaron genom att skicka ut vibrationer. Lagom sjunkhastighet för spinnstoppen så den inte sjunker ner för fort till detta fiske. Ofta är nyckeln till detta fiske att fiska mycket sakta så ha tålamod och vänta ut hugget så kommer den!

Comments

Kommentarer