PB på gös!!! 11700 g

Jag var ute för ett par dagar sen och skulle köra en heldag med gös. Så upp tidigt på morgonen och sen i väg till sjön. Det var otroligt trögt fiske denna dag och efter ca 6 till 7 timmars fiske och ett hugg så tröttnade jag, jag hittade ingen fisk på lodet heller så jag plockade upp kajaken och åkte till ett annat ställe. När jag väl fått i kajaken i den andra sjön så hinner jag inte långt ut på sjön förrän jag kör över ett riktigt stort eko med kajaken,jag parkerar på ekot och släpper ner min 9″ joker vertjigg med storms nya provskalle på . Jag stannar jiggen ca 6 meter ner och ca 1 meter ifrån fisken. Det tar nog inte mer än 30 sekunder innan hon går upp bestämt och tar min jigg stenhårt, så hårt att hon höll på att slita spöet ur nävarna på mig så brutalt var hugget .När hon sen kommer upp till ytan så anade jag att det var pb på gång. Och det var det och upp i kajaken kom det en riktigt grov och vacker gös på 95 cm och 66,5 cm i omkrets, jag vägde henne i håven och efter jag dragit bort 990gram som håven väger med blött nät ,så pendlade vågen mellan 11700g och 11730g så jag avrundade ner den till 11700 gram ,denna gös blev Nr 12 över 10 kg för mig som även då blev nytt pb för mig.?Som sagt betet till denna fisk var en storm joker vert 9″ med storms nya provskalle på och rullen var en shimano curado 70 och linan jag använder är en orange sufix 832 flätlina 0,15 mm, den passar mycket bra till detta fiske den är väldigt stark och följsam.Det blev en bra start på fisket i år med ?

Comments

Kommentarer

Om Tommy Blomander