Kul guidning med fina abborrar!

Nyligen hade jag en guidning med några herrar på abborre, gädda och gösfiske, och bra gick det! Speciellt abborrarna var helt klart i stöten, men skarven är ett problem!

Nyligen hade jag en skön guidning med ett gäng hantverkare i båten, och bra gick det! Tanken var att vi skulle dra abborre, gädda och gös via flötmete med strömming, men gösen uteblev! Vi fick gäddor och ett gäng fina abborrar (abborren stod fläckvis så det gällde att hitta dom), men gösen uteblev helt! Vi var två guider, jag och Hasse Nordin, men även han fick nöja sig med abborre och gädda. Tyvärr var det på vissa områden ganska tomt med fisk (kunde jag se via min fina Humminbird plotter), och nappen uteblev även på dom områdena vilket vi har den enorma invasionen av fågeln Skarv att tacka för! Skarven är ett stort  problem numera både i skärgården och runt många insjöar då de äter som galningar och förökar sig ännu värre! Det blev aldrig nån gös, och även det har vi Skarven att tacka för då gösen minskat drastiskt i dom områdena där det häckar mycket skarv tyvärr (detta gäller i stora delar av svenska kusten och många av dom stora sjöarna)! Förr var dom vanligaste fåglarna vita i skärgården (för typ 10 år sedan), men numera är dom svarta vilket även har påverkat livet mycket negativt under ytan! Hur som helst så hade vi några platser som genast gav napp, och på sista platsen så hade vi ett ganska bra abborrerally vilket var superkul! Jag hade fyra kunder i båten, och dom fick varsitt Shimanospö laddat med en Shimanorulle och på den en gul Sufixlina som både flyter och syns bra! Nu fick jag mersmak för flötmete igen, så hojta till om ni vill ut (jag har lite nya idéer där)! Känn er förövrigt varmt välkomna på ett kul, lärorikt och ett spännande sportfiske framöver i båda guidebåtarna – boka vårens och sommarens fisketurer här redan nu! Kom som ni är, allt ingår såklart som vanligt! Välkomna ombord, och ”skitfiske” på er!! :-)

Fiskehälsningar, Mikael ”Mike Pike” Puhakka 0708-722 733  Hemsida/Bokning: www.fishguide.se

Ps. För er som följer Instagram så har jag även en sida där med en massa bilder (oftast bättre fiskar) och annat kul! Länk: www.instagram.com/fishguide.se/. Sidan heter ”Fishguide.se” för er som vill följa mig där – vi hörs! :-)

Comments

Kommentarer