Träningsvärk på Söröya!

Får ett samtal från en fisketokig kusin som jag inte träffat på länge, uppdraget jag fick var att organisera ett fiskeäventyr som är lite utöver det vanliga. Gänget är vana fiskare men mitt val blev dock ganska enkelt ändå, havsfiske på Söröya och Sörväer Gjestehus hos Rapalaproguide Ralph Bengtsson är garanterat något som du aldrig glömmer!

Tungt i båten

Själva Skreifisket är över om man väljer senare delen på maj månad, dock finns den storvuxna torsken kvar i området samt mer chanser på andra arter. Fantastiskt roligt att guida ett gäng där flera av deltagarna aldrig fiskat i havet förut, inte dålig att börja med ett pb ganska direkt kring 20 kg!

 

Hitills har fisket varit fantastiskt bra på lite djupare vatten när torsken backat ut från de grundare partierna.

Storm Wildeye Giant Jigging Shad

När det gäller valet av bete är det enkelt, Storm Wildeye Giant Jigging Shad är helt enkelt bombsäker. Efter att ha provat med olika färgkombinationer kom vi snart fram till att färgen BGS var tämligen ohotad nummer ett.

Redan efter första dygnet är kvoten av fisk man vill ta med sig hem fylld för de flesta, så nu ska vi försöka inrikta oss på hälleflundra. Vi har dock ett stort hinder för detta som man får räkna med på dessa breddgrader, vädret!

Idag har vädrets makter satt stopp för vidare fiske ett tag, men jag ser dock detta som positivt då kropparna värker av smärta hos många efter ett hårt jobb.

Nu ska jag försöka uppfylla nästa önskan på listan, hälleflundra.

Syns!

 

Comments

Kommentarer

Om Rapala Proguide