Krokigt gäddfiske, en fin landad!

Nyligen fick jag in en bokning sent på kvällen, och givetvis ordnade jag fisket till dagen efter ändå, med dessutom ett bra resultat trots detta (bortsett från min hand)! 

Nyligen hade jag Fromm AB på gäddfiske i båten, och bra gick det! Bokningen kom in runt midnatt dagen före (en ”akutboking” kan man kalla det), men jag lyckades lösa bokningen ändå på kort varsel då de hade kunder/gäster som skulle tas omhand! Vi fiskade på flera ställen, och bäst fiske hade vi efter en kant där vinden låg på. Vi fick en drös gäddor efter kanterna, och när det var dags att åka hemåt för dagen så klippte vi på dagens bästa och sista fisk (se bild)! Håven låg tyvärr hemma, (det enda jag hade missat på morgonen i stressen) och samtidigt så fick vi på en stor gädda som satt illa krokad djupt i munnen (det var krokar överallt i munnen), men det var bara att ta ”gällocksgreppet” ändå och lyfta in fisken. Allt gick bra tills den började sprattla inne i båten varvid jag fick en krok i fingret på två ställen – samtidigt som kroken/wobblern satt fast i munnen på gäddan! En liten bultsax rotade vi fram ur båten och kort efter så var åtminstone fisken fri från min Rapala X-Rap Jointed Shad wobbler! Snabba bilder och vägning (det blev personbästa för kunden) och sen fick fisken gå tillbaka till sitt rätta element igen så gott som oberörd faktiskt! Vi lyckades lirka ut kroken ur munnen på gäddan ganska smidigt, men jag satt desto värre krokad själv! Då jag har lärt mig hur man gör, så ryckte jag ut kroken ur handen på mig själv med en speciell teknik som några amerikanare lärt mig för länge sedan (amerikanska läkare och kunder till mig), men vi tar detta en annan gång (man tar en slinga lina och rycker loss kroken, superbra)! Det blev hur som helst en mycket lyckad fiskedag (bortsett från kroken i handen), och utan tvekan så vågar jag lova att gästerna fick mersmak av gäddfiske då det nappade bra! Känn er förövrigt varmt välkomna på ett kul, lärorikt och ett spännande sportfiske framöver i båda guidebåtarna – boka sommarens och höstens fisketurer här redan nu! Kom som ni är, allt ingår såklart som vanligt! Välkomna ombord, och ”skitfiske” på er!!

Ps. Jag vill passa på att önska alla läsare, kunder, vänner, kollegor, sponsorer etc en riktigt TREVLIG MIDSOMMARAFTON, ha det gott och skitfiske på er alla!! ?

Fiskehälsningar, Mikael ”Mike Pike” Puhakka 0708-722 733  Hemsida/Bokning: www.fishguide.se

Ps. För er som följer Instagram så har jag även en sida där med en massa bilder (oftast bättre fiskar) och annat kul! Länk: www.instagram.com/fishguide.se/. Sidan heter ”Fishguide.se” för er som vill följa mig där – vi hörs! ?

Comments

Kommentarer