Iskallt!

Hoppas ingen tror att Rapalaproguides hämtar upp stora fiskar titt som tätt, tror jag törs tala för hela gänget att det ofta ligger många timmar bakom en fisk som man jagat i drömmarna. Och just sådana timmar där det inte går som man önskar drabbade mig första dagarna på semestern.

Äntligen var båten hemma efter reparation och planerna bara snurrade i huvudet, första passet fick bli ett test på större abborre på en sjö jag aldrig fiskat på sommartid. Men naturligtvis blåste det hård nordanvind så skummet yrde vilket absolut inte triggar igång någon större jaktiver hos abborren, och när så en rejäl borre lossnade vid båten efter många timmar gav även jag upp.

Så, fanns chans till revansch redan dagen därpå då trollingklubbens historiska första klubbmästerskap skulle avgöras på Siljan. Fem längsta gäddorna räknades efter kontroll av foto, och min taktik var naturligtvis solklar.

Nu visade det sig att lika klar var solen och vinden hade tagit en ordentlig paus, alltså var det motsatta förhållanden mot dagen före men lika illa fiskemässigt.

För två veckor sedan var ytvattnet över 20 C° varmt för nu pendla mellan 7-12C°, Siljan hade helt enkelt tumlat runt under två veckors hård blåst! Betesfisken tryckte sig mot botten på grundare områden och fisket var galet svårt.

Jag hade en aning före tävlingen om att ville man vinna krävdes det upp mot 500 cm på de fem längsta gäddorna, nu hade många båtar fullt upp med att bara få ett napp. För att göra historien kort fick vi till slut två stycken på blyad Super Shad Rap körd i låg fart, och naturligtvis slet sig den största som krokades. Denna dag var det bara ett ekipage som utmärkte sig med full pott, dom hittade aktiv fisk pelagiskt där bottendjupet var 70 meter. Vem har sagt att fiske är enkelt ibland?

Nu nedslås jag inte av den dåliga starten på fisket på semesten, om man ser positivt på det kan det bara bli bättre precis som vädret. Värmen är på gång och får vi bara upp vattentemperaturen här snart igen så vänder det snabbt.

Mycket fiske ska det bli, metefestival mot Norge där vi även provar gäddfisket och nya spännande vatten ska provas.

Syns!

Comments

Kommentarer

Om Rapala Proguide