134 gäddor, sista dagen gav 66 gäddor!

Nyligen tog jag och en vän ett gäddfiskepass i ”heta grytan”, och bra gick det! Vi drog 134 gäddor varav sista dagen (en kortare fiskedag) gav hela 66 st gäddor – galet!

Nyligen tog jag och vännen Nille ett gäddfiskepass i s.k ”heta grytan, och bra gick det! Vi drog mängder med fisk på sex olika fläckar kan man säga, och bäst fiske hade vi på grunt vatten (0,5-2 meter fiskevatten) i anslutning till sjögräs eller vass. Vi fiskade från en biltaksbåt, och då det blåste hårt så blev det svårfiskat (ankaret släppte ofta) men samtidigt så satte busvädret fart på fisken ordentligt nu efter en längre tids stekande sol och finväder. Vi blandade en hel del med olika beten men utan tvekan så var en snabbt fiskad Rapala Super Shadow Rap glödhet i naturella färger för min egen del! Det nappade bra, men ett annat bete som också kändes extra het var nya Rapala Scoop och även den i naturella färger! En gemensam nämnare var naturella färger med mycket rörelse, och då fiskade Scoopen och Super Shadow Rap extra bra! När det var som grundast så höll vi upp spöna vilket funkade bra, och samtidigt gällde det att sätta fart på betet så snart det närmade sig vatten efter ett kast! Totalt drog vi upp hela 134 gäddor på 3 dagars fiske, varav den sista fiskedagen gav hela 66 st gäddor vilket var helt galet (en kort fiskedag dessutom)! Förutom alla landade gäddor så missade vi även mycket fisk, så minst 170-180 kontakter med gäddor uppskattade vi! De flesta av gäddorna var mindre, men det blev även 4 st klart bättre fiskar med en topp på 7 kg (mer bilder kommer snart). Vi missade även 3 st större fiskar som utan tvekan hade varit kul att landa (fiskar runt metern)! En av dom större fiskarna missade vi med Rapala Peto precis intill båten, två ggr dessutom! En galet kul fiskeresa som jag måste göra om snart igen, och med tanke på att vi hade vårt superfiske nu i början av juli (ett sommarfiske), så var det extra anmärkningsvärt och kul! Känn er förövrigt varmt välkomna på ett kul, lärorikt och ett spännande sportfiske framöver i båda guidebåtarna – boka sommarens och höstens fisketurer här redan nu! Kom som ni är, allt ingår såklart som vanligt! Välkomna ombord, och ”skitfiske” på er!!

Fiskehälsningar, Mikael ”Mike Pike” Puhakka 0708-722 733  Hemsida/Bokning: www.fishguide.se

Ps. För er som följer Instagram så har jag även en sida där med en massa bilder (oftast bättre fiskar) och annat kul! Länk: www.instagram.com/fishguide.se/. Sidan heter ”Fishguide.se” för er som vill följa mig där – vi hörs! :-)

Comments

Kommentarer