Abborrfiske blev gäddfiske och slutade på akuten!

Det vankades eftermiddagsfiske efter abborre! Spöna riggades, en Joker Shad på jiggspöt! Ett spö med en Makan Minnow på drop-shot tackel och en Shadow Rap Shad på spinnspöt! Det kändes bra.

Vi styrde ut mot en grynna intill ett större djup och började fiska. Hittade lite fisk och det dröjde inte länge innan en hyfsad abborre högg på min dropshot riggade Makan Minnow.

Det kändes lovande! Men rätt som det var slutade abborren hugga och vi flyttade oss en liten bit. Bytte spö och började fiska min Joker Shad med 15grams skalle. Ner till botten några snabba vevtag och där… Hugg!

Kändes bra men där kom ”rispet” mot FC:n, det var en gädda på ca 1,5kg. Bara att kroka av och fortsätta kasta. Det dröjer inte länge innan det hugger hårt igen, tunga gung men den släpper. Antagligen gädda igen.

Kastar några kast innan det hugger hårt igen. Ingen tvekan denna gång. Gädda igen och ganska stor verkar den också. Lättar lite på bromsen så FC:en inte tar så mycket stryk. Mitt Shimano Zodias haspelspö 4-12g står som ett U när gäddan gör sina rusningar vid båten. Men den glider ner i håven. En fin hög gädda på 90cm + med bred rygg.

Det var inte slut där! Efter några kort och återsättning av denna fina gädda var det dags igen. Tre kast senare tar det tvärstopp. Tunga skakningar och något som bara går efter botten har återigen huggit på min Joker Shad. Jag gör mig beredd på att denna gädda kommer kapa FC:en. Men jag lättar på bromsen och försöker hela tiden hålla spänd lina. Till slut börjar den ge med sig, men rätt som det är gör den en lång rusning. Bara att börja om. Men denna gång skulle det visa sig gå hela vägen ner i håven.

En riktigt fin gädda ligger i håven.

Verkade som gäddorna tagit över abborrorarnas stengrynna denna timme.

Dags att ta några kort! Men det skulle visa sig gå allt annat än bra! Precis när jag skall greppa hjälgreppet sprattlar gäddan till och på något sätt lyckas jag få mitt långfinger på en av gäddans hörntänder. Den fortsätter sprattla och min fingertopp sitter kvar på gäddans tand. AJ!

Lägger tillbaka gäddan i håven och inser genast att den gjort stor skada på min fingertopp. Den måste sys! Men gäddan måste ju dokumenteras. Ber min fiskekamrat Micke skära sönder en sittdyna och försöka göra ett bandage. Han fixar det likt ett proffs!

Grymt fin kondis på den! 105cm och nästan 8kg.

Sedan var det dags för gäddan att simma hem.

Och dags för mig att styra kosan mot akuten!

Ringer 1177 på väg in och lyckas få en jourtid på vårdcentralens jourmottagning.

Väl där möttes jag av en sjuksyster som frågade.

-Är du gäddmannen?

Det var bara att erkänna sin klantighet och kliva in. Tydligen hade mannen innan mig också fått samma fråga. Haha! Undrar vad han trodde, Gäddmannen!

Det slutade med 5stygn i finger toppen.

Så kan det gå men det var det nästan värt..haha!

Joker Shad har visat sig vara ett grymt abborrbete men även ett gäddbete.

Så nästa gång åker den större modellen och gäddspöt med!

Ut och njut men var försiktiga! En förbandslåda i båten är aldrig fel!

Skitfiske!

Comments

Kommentarer

Om Andreas Ingrids