Abborrfiske med bonus!

Efter förra helgens metefestival åkte metgrejorna snabbt in i garaget, det var dags att testa nya vatten och denna gång med abborre i sikte. Under 20 års tid har funderat på att prova en sjö som jag vet det finns grov abborre i och nu var det dags att räta ut frågetecknen.

Resesällskapet blev min äldste son Oscar som gillar abborrfiske, gäddfisket däremot har jag nog tröttat ut honom med. Sjön vi fiskade i är relativt näringsfattig med grov stenbotten och hyser förutom abborre även mört, sik o gädda. Vid ankomsten var det härligt molnigt och en behaglig vind svalkade skönt, Rapala Shadow Rap Deep apterades som förstaval i jakten.

47 cm!

Pang! Vi hann inte långt förrän jag krokade en större fisk och genast kännde jag att det var abborre modell större, en härlig 47 cm borre på första hugget. Eftersom vinden tilltog valde vi att köra långsamt och avvakta med spinnfisket tills vinden mojnat.

Nästa hugg fick mitt Speedmaster CX 8′ 7-21 gr att nästan bottna, men kombon med Ultegra 2500 jobbade fantastiskt bra då en gädda modell större klippte på. En lång kamp väntade.

108 cm.

Efter en ordentlig fight kunde jag äntligen lyfta upp och kroka av en 108 cm ärrad madame, några minuter efter återutsättning krokar även min son på en 98 centimersfisk. Minst sagt hektisk start!

Vi fiskade på och både spinn och trolling gav mig fina abborrar över 3-5 meters djup, dock hade Oscar det lite tyngre.

Jag började med färgen HLW som fungerade klockrent, tyvärr hade en gädda nypit en och den sista satt nu på min lina. Jag bad då Oscar att byta med mig och se vad som händer, ibland har man ju faktiskt övertro på en färg då det kanske är minst lika bra med en annan.

Lycklig grabb!

Men denna gång hade färgen verkligen avgörande betydelse, Oscar fick nu ett flertal verkligt granna abborrar kring kilot och avslutade med en fin 42:a. Det var minst sagt en lycklig duo som äntrade hemmet inpå småtimmarna.

Jag kan bara intyga att det som sagts och visats gällande abborrfiske och Shadow Rap är sant, det är ett grymt bete.

Syns!

 

 

 

 

Comments

Kommentarer

Om Rapala Proguide