Bra start i Horrmund!

Återigen hälsar man på i Horrmund, en fantastisk sjö som ligger så högt över havet så här ska det inte finnas braxen. Nu arrangeras det metefestival här med Norska arrangörer och självklart bryter jag inte en snart 30-årig tradition!

Har svårt att låta bli meteprylarna då och då trots att jag lagt ner min elitsatsning inom sporten, lite kul att vara med och bråka lite ibland.

Festivalen fiskas över tre dagar, och högsta sammanlagda vikt är det som gäller om man skall vara överst på tronen. Blev lottad till en plats första tävlingen som brukar ge en bra placering, men efter tre av de fem timmars tävlingstid låg endast en stackars abborre i keepnätet. Detta är en knutlös strut som fisken förvaras i och sedan släpps ut oskadda efter invägning.

Min taktik var bottemete med feeder som fylls med mäsk tillsammans med beten och efter noggrann lodning valde jag att fiska på 40 meters avstånd.

Men så när två timmar återstod indikerade toppen äntligen ett bättre napp, braxen hade anlänt. Sista två timmarna hade jag fullt upp och när tävlingstiden var slut var jag detsamna. En grym spurt gav mig en sektionseger med 19,7 kg, men nu återstår två dagar så det är bara att fokusera på nästa match.

Att spetsa till beten och mäsk med Dynamite Liquid ger absolut en extra boost, Brasem med söt koladoft är en av mina favoriter. Spottar i nävarna och tar nya tag i morgon.

Syns!

Comments

Kommentarer

Om Rapala Proguide