Gädda/Harr kombo!

Senaste fiskepasset var inriktat på gädda och harr. Jag fiskade ihop med Ulf Lindroth som de flesta känner igen från jaktliga sammanhang, men han är även en vass fiskare. Dagens tyngsta gädda tog han på en Rapala X-rap peto i färgen ROL. Älven har ett gott bestånd av sik, men denna mörtkopia verkade fungera klockrent. Vi gjorde inga större mätningar på fisken utan den fick snabbt simma tillbaka och Ulf fick dras med fina pike knuckles resten av passet.

Jag körde mest downsize med Rapala shadowrap och drog en del gädda på dessa. Insåg ganska snart att det kommit in harr från strömmarna in i samma vik och hade trevligt fiske med både storm 360gt och vibrax. De flesta harrar låg mellan styvt kilot ner till 5hg. Kan misstänka att det strök med en och annan harr då gäddorna förmodligen passade på att kalasa. Harrfisket var så pass bra inne i viken att vi inte behövde åka ut i strömmarna.

Snart nya fiskepass, vi syns !

Comments

Kommentarer

Om Ingemar Olsson