Nytt Pb!

Nej, det handlar inte om stora fiskar. Antalet var det som räknades och prestigen var enorm!

Min yngsta son fick välja sida på båten och naturligtvis sina beten ur alla lådor, bara det var en upplevelse. En stund på sjön i gassande sol och nästan ingen vind är krävande, gäddorna är oxå minst sagt svårflörtade.

Jag valde Scoop på alla mina spön och grabben fastnade för Super Shad Rap på två av spöna, tiden var knapp då hamburgare stod på lunchmenyn och startid för servering var inte förhandlingsbar.

När telefon ringde från land som förvarning var läget oavgjort, inte ett napp för någon. Det var då det hände!

Hård kamp!

Det blev dubbelhugg, och för att min son verkligen skulle visa sin överlägsenhet denna dag var båda på hans sida. Även en mindre gädda är en hård kamp för en sjuåring, men viljan att få in fisken tog över trots nödropen.

Att få hålla i sin första egenfångade gädda är en stor upplevelse för ett barn, man kan säga att ett frö är sått. Vi var överens om att detta var det nya pb:t och att det kan bli svårslaget, i varje fall till nästa tur. Nämnas ska att båda fiskarna högg på Super Shad Rap, en stor favorit bland gäddfiskare.

Nu börjar det bli många olika pb:n att hålla reda på i familjens lista, målen är satta och kampen hårdnar.

Syns!

 

Comments

Kommentarer

Om Rapala Proguide