Pallkänning i Horrmund!

Så efter första dagen låg jag på andra plats i totallistan, men det var en jämn tillställning och man vet aldrig hur fisken vandrar in när alla deltagare mäskat sina platser. Det gäller att förvalta platsen rätt om man sitter på ett bra fiske.Hamnade på nästkant andra dagen, normalt sett brukar stimmen röra sig inåt mot mitten på sektionen. Även denna plats var för grund för att nyttja långspö så taktiken blev återigen feederfiske på en distans kring 40 meter.Som ni ser finns det många olika modeller av feedrar att välja på, ändå är detta bara ett litet exempel. Var och en har olika egenskaper men de vanligaste är pvc open end och coated metal frame i olika vikter.Även denna dag började segt för mig och min granne hade många idar i keepnätet innan jag krokade min första braxen. Genom att förlänga tafsen fick jag bättre respons på nappen, ibland kan dom även skygga lite för feedern.Vägde i varje fall in 24420 gr och blev tvåa på sektionen, slagen med endast 80 gr av duktiga Niklas Strengelsrud från Norge. Tyvärr stördes mitt fiske av en eller flera gäddor på platsen, inte ovanligt att större exemplar dyker upp när braxen är samlad. Två dagar innan festivalen togs en 10+ gädda i Horrmundsjön!Nu hade fisket varit bättre på några platser på andra sektioner i ett annat område i sjön, där hade ett flertal deltagare över 30 kg vilket innebar att jag nu låg femma i totalen.

Braxengodis!

En grym bra combo på bete för braxen är ofta mask i kombination med en eller flera röda maggot.Så nu skulle allt avgöras under sista dagen, återigen blev jag placerad på nästkant. Detta skulle visa sig vara avgörande för mitt slutresultat.Tyvärr blev jag och min granne åskådare till en makalös start av de deltagare som var placerad inåt sektionen, stora mängder braxen hade kommit in närmare land och nåddes nu med 9-10 meters långspön. Vi var istället invaderade av småmört som kastade sig över våra beten. Nu försökte jag att undvika mörten genom att gömma kroken i feedern, detta lyckades skapligt men är tidskrävande då du får vänta längre mellan braxarna.Visade sig att jag trots allt blev trea på sektionen på 14,7 kg och behöll min femteplats i totalen, ett resultat jag får vara väldigt nöjd med i årets första större tävling. Lite mer stolpe in så kunde det gått annorlunda då en andraplats låg inom räckhåll.Ska vara med och bråka lite i några till tävlingar innan SM går i september vilket är det stora målet. Kommer med lite mer metetips snart, saker som kanske faller sig naturligt för mig men som kan ge er många mer napp även med enklare redskap.Nu ropade madamen från sjön.Syns!

Comments

Kommentarer

Om Rapala Proguide