Spännande natt med Shadow rap! 6+Öring

Ännu en natt vigdes åt de stora öringarna i hopp om en 5+. Fisket började trögt och vi bonnatrollade 5timmar utan ett enda nafs. Taktikbyte och betesbyte från gårdagens succé Rapala f11.

Shadow rap 11cm ghost shiner åkte på. Jag spanar efter vak av jagande öring, men inga tecken på nån större jakt iaf. Plötsligt ser jag några småsikar skvätta i ytan, inte direkt flyende men ändå. Shadow rapen landar runt 5m bortanför de små ringarna av sikstimmet. Jag vevar först hem betet innan jag börjar twitcha, detta för att den ska dyka ner en bit och snabbt få en synlig presentation i strikezone. Antagligen jagar öringarna nu strax under ytan och inte i det varma ytvattnet. Redan efter andra twitchen blir det stumt och linan ylar ur min ultegra.

När öringen dyker ner till botten på 20m djup inser jag att jag kanske var lite optimistisk med dimensionen på linan…0,25 sufix advance. Men allt går vägen och i håven ligger en vacker öring på styvt 4kg. Vilken fight! Några bilder och öringen får friheten åter.

Vi fortsätter fiska på samma vis och får 5st abborrar under kommande timma. Ganska fina. Alla på samma ghost shiner….vi fiskade med massa annat också men ibland är det så att ett enda bete fungerar.

Eftersom att hungern gjorde sig påmind så kastade jag bara ut betet bakom båten och la hastigheten på 2knop. Smörar någon macka men avbryts av att se mitt 7-28grams spö stå i en rejäl båge. När jag får tag i spöt bär det av på riktigt! Öringen hoppar högt långt ute i dimman och när jag inser att spolbotten lyser igenom de sista varven lina får kompisen ta spöt och jag får backa efter öringen för att vinna lina. När vi äntligen har fått lite trygghet med linmängden fortsätter fighten och öringen ställer sig under oss nära botten, och blir där nere nästan 20min innan vi lyckas pressa upp den. Väl i håven inser jag att det är nära ”reg” alltså 6kg.

Snabb vägning och mätning ger 6200gram på 80cm. Efter detta får fisken återhämta sig i rapalas skonsamma gummihåv.

Att sedan se en vild och så livskraftig insjööring simma tillbaka är en fröjd.

Nu blir det byte till samma sufix lina men grövre. Det gick bra denna gång med 0,25 men nästa fight ska jag inte behöva oroa mig.

Min Ghost Shiner ska nu få nya krokar i 2x strong för den verkar leverera stora öringar. Krokar tar mkt stryk när fisken håvas och när fisken hoppar och slår i linan. Nu en liten paus i öringfisket och prova på det här med att sova också.

Skit fiske

Mvh Ingemar

Comments

Kommentarer

Om Ingemar Olsson