STORA gäddor på Scoop!

Det var dags för ett ordentligt försök på större gädda, prognosen visade strålande sol och ingen vind. Inget optimalt väder vid fiske efter pelagiskt jagande gädda, bara ställa klockan tidigt!

Att fiska kväll eller tidig morgon ökar chanserna rejält då betesfisken finns högre upp i vattnet och då även gäddorna. Efter förra helgens trollingarrangemang och resultatet där valde jag denna gång ett helt annat område, men vattentemperaturen hade bara stigit marginellt till 11,7C° tidigt på morgonen.

Skön känsla när solen visar sig vid horisonten på en sida och månen ler på den andra!

Som jag tidigare nämnde tror jag hårt på att Scoop kommer att locka många stora gäddor till hugg framledes, och mina tankar var rätt då ett team visade upp denna fisk efter tävlingen tagen på Scoop då fisket var trögt för alla.

Alla beten utlagda innan solen stiger, nu gäller det att lokalisera ett område med betesfisk. När man väl hittar det lönar det sig ofta att korsa området från olika riktningar, kommer du rätt kan det ge flera gäddor samtidigt.

Precis när solen började visa sig kom så huggen, alltså dubbelhugg! Inte lätt när man är ensam i båten men bara att gilla läget, första spöet var en mindre gädda som snabbt fick gå tillbaka.

Men sedan blev det en längre kamp, de nymonterade Tekota 500 jobbade perfekt och bromsen är så jämn så allt gick smidigt. En 116 cm grann gädda en liten bit under tvåsiffrigt fick hälsa på i båten en kort stund, en bra start på min säsong i den nyrenoverade båten. Och visst hade Scoop levererat, just denna fisk valde färgen RTL som blyades med 50 gr 10 meter framför.

Kommande helg blir blir det metefestival i Horrmundsjön tillsammans med många vänner från Norge, får se om tid finns för lite gäddfiske även där då stora gäddor brukar visa sig när braxenstimmen kommer in på mäskplatserna.

Syns!

Comments

Kommentarer

Om Rapala Proguide