Han får skylla sig själv! Han åkte utan Shadow Rap Shad igen!

Jag skrev ett blogginlägg tidigare i somras om när jag och min kompis var ute och Shadow Rap Shad var överlägsen. Trodde inte han skulle åka utan en igen…

Igår var det dags igen! Planen var att fiska vår stora sjö Runn. Men eftersom det blåste för mycket beslutade vi oss för att tänka om. Vi åkte istället till en mindre sjö där vågorna inte var lika höga.

Vi styrde båten till ett område med stora stenar och en gammal risvase. Vi såg genast betesfisk skvätta i ytan. Började fiska en grundgående Shadow Rap men inget hände. Testade jigg men inget då heller. Byter till en Shadow Rap Shad i deep varianten. Vilket skulle visa sig vara melodin.

Inga monster men ändå intressant att se hur små detaljer kan spela så stor roll.

Shadow Rap Shad har ett ”tightare” rörelsemönster än Shadow Rap och är ”Slowrising” till skillnad från Shadow Rap som är ”Slowsinking”. Detta kan göra skillnad när du tex fiskar över gräs,stock eller sten. Med Shadow Rap Shad kan du då fiska det ”heta” område under längre tid. Känner du betet stöta mot något låter du den sakta stiga vilket kan vara mycket hett vissa dagar. Andra dagar funkar en sakta sjunkande Shadow Rap intill stenen eller risvasen bättre. Ibland är det dom små detaljerna som avgör.

Tre fina färger på Rapala Shadow Rap Shad Deep!

Se hur Mathias Holgersson fiskar Shadow Rap Shad HÄR.

Huggperoiden varar en stund men sedan dör det ut. Innan vi testar nästa ställe byter jag till en annan färg på Shadow Rap Shad Deep för att se om det kan väcka intresse.

Kastar ut och det smäller första kastet!

En fin abborre på 39cm. Bra storlek för att vara i denna sjö.

Det blev sista fisken där. Vi byter ställe men hittar inga stora abborrar. Dock kom den sedvanliga Joker Shad-gäddan och kompisen får några mindre abborrar på jigg.

Till nästa tur har kompisen lovat att köpa en Shadow Rap Shad för det visade sig att den lurade flest och störst även denna gång.

Abborrfiske är fantastiskt kul och intressant att se hur små detaljer kan påverka om det skall bli hugg eller inte!

Ut och dra en fet höstabborre!

Skitfiske!

Comments

Kommentarer

Om Andreas Ingrids