Hög nivå!

Eftersom jag är något av en allätare inom fiske så svänger det snabbt mellan metoderna ibland, det var dags för årets upplaga av Orsa Match Open i mete i brutal konkurrens!

Visst måste man väl säga att Lillån är mitt hemmavatten, där jag i varje fall före tävlingarna trodde mig veta varje plats fördel och brister.

Upp ur lotturnan visade sig siffran 29, en av dom platser som jag absolut inte ville sitta på. Känslan var ungefär som att gå ut på en sjö på vintern och pimpelfiska trots att det är syrebrist! Dock visade sig ett gäng braxar likt delfiner över hela sektionen under upptacklingen då jag sneglade ut från min plats mitt på. En taktik utformades, egentligen kanske lite tokig men det var värt att chansa!

Beslutade att försöka samla fisken mot andra kanten och fiska med kastspö med glidande flöte för att komma så nära som möjligt, ut for 15 bollar mäsk med hjälp av slangbella vid starten innan någon annan började. Och visst sjutton hjälpte det! Vid invägningen räckte mina 13 kg till sektionvinst och en etta lades i bagaget.

Seger!

Jag hade dock sällskap av tre andra med platssiffra 1 då vi fiskade på fyra sektioner, det är alltså den med lägsta sammanlagda platssiffra under helgen som kliver högst på pallen. Söndagen gav mig plats 11, det visade sig att samtliga med ettor från från lördagen hade hamnat på samma sektion. Och här hade fjolårets segrare Niklas Strengelsrud från Norge lyckats lotta sig på samma plats som han vann ifrån på lördagen…svettigt!

Det dröjde oxå inte länge innan han håvade första braxen, och så skulle det fortsätta under hela tävlingen. Själv fick jag under en kort period ett gäng braxar innan platsen blev invaderad av verkligt små mörtar som försvårade fisket.

När krutröken lagt sig räckte mina 7320 gr till en fjärdeplats på sektionen, Niklas som segrade på 2680 gr på sin plats under lördagen fick nu ihop 26 640 gr. Alltså nästan 10 ggr så mycket som dagen före och nytt rekord för Lillån under tävling.

Totalsegraren Niklas med delar av fångsten och en vacker ruda!

Bara att återigen gratulera Niklas som mästare under Orsa Match Open, mina 1+4 räckte dock till en sammanlagd femteplats vilket jag är supernöjd med i det hårda fältet. Nästa år så!

Nej, bort med metgrejorna för ett tag. Nu måste jag ut o prova lite abborre, gädda eller öring. Svårt att välja ibland.

Syns!

Comments

Kommentarer

Om Rapala Proguide