Med Sufix Super 21 ökar chanserna…..

Att stora abborrar och stora gäddor ofta befinner sig på samma platser har jag fått erfara denna sommar. Så också igår.

När jag fiskar abborre i gäddtäta vatten kliver jag upp i grovlek på Flourcarbonen, alltså tafsen. Som huvudlinan kör jag en spunnen lina (Sufix 832 gillar jag skarpt) mellan 0,10-0,15mm. Jag knyter alltid på en FC-tafs (Ca70cm) detta för att FC är osynligt i vattnet och för att förhindra att gäddan får simma runt med ett bete i käften och jag ökar mina chanser till bonusfiskar.

I vatten jag oftast bara får abborre använder jag Sufix Super 21 FC 0,35mm och i vatten där det finns mycket gädda går jag upp till 0,50mm.

Igår fick jag verkligen användning av den grövre FCn när en välkonditionerad gädda på 100cm slukade min So-Run Joker Shad.

Trots att detta inte var målfisken är det fantastiskt kul att drilla stora gäddor på lätt utrustning!

Så här såg det ut!

Dags att simma hem!

Kan inte annat än älska aktionen i mitt Shimano Zodias 4-12grams haspelspö. Lätt och känsligt!

Det blev även några abborrar.

En drop-shot tacklad So-Run Makan Minnow sviker aldrig!

Ut och njut!

Skitfiske!

Comments

Kommentarer