Ska man bli spöad så är det av sonen! Shadow Rap!

Efter en veckas semester utan fiske så har det kliat i hela kroppen av ”fiskeabstinens” i början av denna vecka. Igår fick jag den fantastiska frågan av min son!

-Pappa kan vi fiska efter min fotbollsträning?

Svaret på den frågan vet ni redan ! Ett rungande JA!

Tanken blev att vi skulle fiska abborre i det sista ljuset. Vi åkte ut och fiskade av några platser i närheten. Jag fiskade jigg, en Storm 360GT Mangrove Minnow 7,5cm.

Wilmer fiskade en Shadow Rap. Vi lurade ett par gäddsnipor och jag lyckades lura en liten abborre. Men målfisken, storabborren lyste med sin frånvaro.

Skönt att äntligen komma ut och känna några hugg i allafall tänkte jag. Frågade Wilmer om han ville fiska mer och han svarade att vi kunde väl bonnatrolla hemåt. Jag bytte min Mangrove Minnow mot en Shadow Rap i öringimitation och Wilmer trollade en Shadow Rap i färgen HLW.

Vi hinner halvvägs innan Wilmer skriker!

-Fisk Pappa! Fisk!

Hoppet att det var storabborren som nappat försvann snart när vi ser en stor stjärtspole slå i ytan.

Det är en stor gädda. Wilmer drillar som han inte gjort annat och snart kan jag ta hjälgreppet på en stor gädda. Krokar av i vattnet, mäter och tar två bilder.

Viktigt att sköta hantering av fisken snabbt nu när det är så varmt i luften och vattnet. På grund av detta blev det ingen vikt tagen men skulle tippa på 6kg.

Grattis Wilmer till tangerat längd PB!

103cm

Nöjd och stolt över att ha spöat pappa gick min telefon varm med samtal till farfar,farmor och mormor.

Underbart!

Shadow Rap kan nog vara ett fantastiskt effektivt bete till gädda också när dom har siktet inställt efter mindre betesfisk som går i ytan.

Nu kanske det blir fler turer och Wilmer får gärna ta storabborren också!

Ut och njut!

Skitfiske!

Comments

Kommentarer

Om Andreas Ingrids