Super Shadow Rap levererar meterfiskar!

Sonens senaste fångst gav mersmak och han ville snart ut på sjön igen.

Vi packade båten och begav oss ut på en kvällstur. Målet var inställt på gädda denna gång. Första stoppet resulterade i ett par missade hugg men ingen ville följa med in i håven.

Nu styrde jag båten mot ett område som resulterat i fina gäddor förut. Wilmer ville bonnatrolla dit och när han är med så är det han som är chef. Sagt och gjort!

Wilmer fortsatte fiska sin Rapala Shadow Rap i färgen HLW som gav honom en stor gädda tidigare i veckan. Jag valde storebrorsan Rapala Super Shadow Rap även den i färgen HLW.

Vi hinner inte bonnatrolla många minuter innan en liten snipa hugger på mitt spö. Den krokar av sig själv vid båtkanten så vi fortsätter. Jag sitter och drar mitt spö lite framåt ibland så Super Shadow Rapen slår ännu mer. Precis när när jag gjort ett sådan drag och stannar hugger det rejält. En stark gädda har huggit. Gäddan är riktigt arg och mitt Shimano Technium spö bugar bra. Men efter någon rusning vid båten ligger en grov fin gädda i håven!

Fin sommargädda som fattade tycke för min Super Shadow Rap i färgen HLW.

Vi mäter gäddan till 100cm och tar ett par bilder och sedan får hon simma hem.

Det dröjer inte länge innan Wilmer påpekar att hans gädda han tog för några dagar sedan minsann var 3cm längre än min! haha

Jaja tänkte jag vi är inte klara än. Väl framme vid sista ankringen dröjer det inte många kast innan mitt Shimano Technium haspelspö åter får bekänna färg! Ett stenhårt hugg följt av arga huvudskak.

Denna gång vevade jag i ”normal” takt följt av lite snabbare ”drag” för att trissa gäddan till hugg. Det fungerade denna gång.

Rapala Super Shadow Rap var stekhet denna kväll! Wilmer sänker ner håven och ännu en fin gädda glider över hålkanten.

Fin gädda och en fantastisk solnedgång!

Denna gädda mäter 103cm. En bild och sedan simmar hon ner i djupet hon kom ifrån och vi styr båten hemåt!

En lyckat tur med far och son, och denna gång var gammal äldst! Men det bästa var att få uppleva en av sommarens vackraste solnedgångar med sonen på sjön. Det är få saker som slår det!

Kul att se att Super Shadow Rap levererar på både bonnatrolling och spinn!

Super Shadow Rap är ett mångsidigt bete! Bara veva, jerka eller trolla!

Ut och njut!

Skitfiske!

Comments

Kommentarer