Tangering!

Jag fortsätter väl trenden precis som mina kollegor att konstatera att Shadow Rap håller ställningarna som ett fantastiskt bra bete.

Det har blivit några vändor på min hemmasjö Orsasjön där jag har båten stationerad, egentligen är det primära syftet att skapa riktigt bra djupkartor över heta områden som jag vet om.

Men naturligtvis har jag under mitt kryssande över sjön slängt ut en Shadow Rap Deep på släp, helt enkelt vanlig ”bonnatrolling” och resultatet har varit grymt bra!

Hungriga gäddor!

Många fina gäddor har även uppskattat Shadow Rap, hårda kamper på lättare utrustning. Ett litet genombrott blev det i fisket när jag helt plötsligt hittade lämningar från flottningstiden på slätbotten, det var rester av gamla stendiktaler som uppenbarade sig.

Stor abborre på gång!

Faktum är att jag hade minnesbilder av dessa diktaler från barndomen när dom var populära fiskeplatser vintertid, och visst patrullerade det fina abborrar där även nu. Det var när jag stannat båten och fiskade av ett sådant område som det sjöng till rejält i mitt Speedmaster.

Tangering!

Efter en härlig fight uppenbarade sig en rejäl karakteristisk ryggfena från en rejäl abborre, faktum är att den tangerade årsbästa med några ynka centimetrar under halvmetern. Detta är faktiskt min näst största abborre jag fångat i denna sjön hittills, jag har dock på känn att det snart dyker upp ännu större.

Till helgen blir det mete i Orsa Match Open på hemmaplan, en bronsplacering blev det förra året. Vi får väl se vad det blir denna upplaga.

Syns!

Comments

Kommentarer

Om Rapala Proguide