Bottenmete med Shimanospöna!

Nyligen besökte jag Gotland för lite semester, och givetvis passade jag på att fiska då också! Hyfsat många abborrar men även några plattfiskar blev det!

Nyligen tog familjen en liten minisemester på Gotland, och givetvis passade jag på att fiska då också tre ggr! Vi besökte lite vänner där när vi ändå var på plats, och en kväll ville även dom följa med varvid även ungarna fick drilla både abborre och plattfisk (vilket var mycket uppskattat)! Jag fiskade med mina härliga 8 fot Shimano Speedmasterspön, och på dessa hade jag ett par Shimano Exage 2500 rullar som var en härlig combo till detta fisket laddad med hyfsat tunn Sufix flätlina. Tacklet bestod av ett ”tungt” sänke längst ner, och upptill hade jag två krokar med lagom avstånd från varandra. Betet var intressant, då vanlig räka spöade masken på båda arterna (jag hade en krok med räka och en krok med mask), vilket var lite förvånande på båda arterna åtminstone för min egen del! För er som vill prova på bottenmete nu så här på höstkanten, så kan jag rekommendera tex Shimmanos helt underbara 8-9 fot Speedmasterspön som har en bra action och tillräckligt ”mjuk” spötopp för att kunna se nappen, eller samma 8 fotare fast Beastmaster som exempel! Känn er förövrigt varmt välkomna på ett kul, lärorikt och ett spännande sportfiske framöver i båda guidebåtarna – boka höstens, vinterns och kanske vårens fisketurer här redan nu! Kom som ni är, allt ingår som vanligt! Välkomna ombord, och ”skitfiske” på er!!

Fiskehälsningar, Mikael ”Mike Pike” Puhakka 0708-722 733  Hemsida/Bokning: www.fishguide.se

Ps. För er som följer Instagram så har jag även en sida där med en massa bilder (oftast bättre fiskar och annat kul)! Länk: www.instagram.com/fishguide.se/. Sidan heter ”Fishguide.se” för er som vill följa mig där – vi hörs! :-)

df

Comments

Kommentarer