Guld vid jubileum!

Metet fortsatte från förra helgens SM-tävlingar till en av säsongens mest prestigefyllda mästerskap, nämligen DM och tillika kval till SM 2019 för klubblag. Vårat fyramannalag från Fk Match hade en tradition från decennier tillbaka att försvara!

Mete, ingen sport för morgontrötta!

Eftersom lagen består av fyra personer delas alltså sträckan upp i fyra sektioner, alltså sitter en deltagare från respektive lag på varje sektion. Är det någonting jag verkligen gillar så är det just lagfisket, här gäller det att tänka taktiskt och bara fokusera på din placering på sektionen. Det som händer på de andra sektionerna har ingen som helst betydelse.

Enligt rykten skulle detta vatten kunna ge en hel del braxen i fångsten och metoden var bottenmete med feeder. Här hade det arrangerats många tävlingar och de flesta hade anpassat sin utrustning efter detta.

Total stillhet!

Men när det började närma sig halvtid och mitt och många andras keepnät var tomma var goda råd dyra, på min sektion var det bara min granne som mäktat med en mindre abborre!

När han helt plötsligt fick en mindre mört på vanligt sexmeterspö var det dags att ändra taktiken totalt. Som tur var hade jag lagt med ett femeterspö och ett tackel som backup i packningen, och det åkte fram på rekordfart. Några små mäskbollar och några nypor maggots slängdes ut på kort avstånd och nu hände det grejor!

Ibland räcker det med lite för seger!

Med jämna mellanrum nappade nu mörtar av mindre modell, och genom loosefeeding höll jag intresset uppe hos fisken. När fisket är så här pass trögt mäskar man alltså minimalt med mäsk och kastar istället ut små nypor med bete istället, detta för att inte mätta fisken.

En strl 20-krok agnad med maggot.

Tacklet var lätt, flötet bar ett gram och tafsen höll 0,08 mm med en strl 20 krok agnad med en maggot eller pinkis (små maggot). När tävlingen var slut vägde jag in 2700 gram och det räckte till en klar seger på sektionen.

Guld är kul!

Nu visade det sig att även mina lagkamrater oxå lagt om taktiken och placerat sig bra, med placeringarna 1, 2, 3 och 1,5 blev det triumf!

Rutinerade ”killar”!

Även fast det inte har med själva fisket att göra måste jag nämna lite historik om gänget. Tre av oss fyra har fiskat tillsammans i laget sedan 1985, alltså i 33 år. Vårat första guld tog vi 1988, det betyder att det nu är 30-årsjubileum, men vad få vet är att det totalt har blivit 22 segrar under tre decennier!

Nä, fiske handlar absolut inte bara om tur.

Syns!

Comments

Kommentarer

Om Rapala Proguide