Historien om 1,5kg abborre! Largo Shad!

Gränsen mellan idiot och genidrag är hårfin! I veckan fick jag 2 timmar över. Skulle jag orka packa med mig utrustningen, på med motor och rigga spön mm. Jag beslutade att jag orkade. Stressade iväg till sjön och packade i allt som kunde behövas.

Kände redan när jag styrde båten mot fiskeplatsen att det var rätt beslut att åka ut. Bara den friska luften, de gula löven och stillheten är gott nog!

Tanken var egentligen att jag skulle fiska gädda. Men när jag kommer fram till platsen, ser jag abborrar på lodet. Som tur är har jag även ett abborrspö med mig i båten. Jag slänger i ankaret och greppar mitt Shimano Zodias haspelspö med en Storm 360GT Largo Shad knuten på FC-tafsen!

Denna fick det bli, Storm 360GT Largo Shad! (Med bortriven flärp)

Jag kastar ut och väntar på att jiggen skall nå botten. Där i dagens fösta kast över djupkanten hugger det. Ett stenhårt hugg! Första tanken var….nej inte Gädda!

Men den stonkar som en abborre…..

Fisken är grymt stark och ju längre fighten pågår ju mer säker blir jag på att det är en stor abborre. Pulsen stiger och benen börjar skaka!

Och där från djupet kommer ett ”dasslock” !

Vilken fisk! Greppar håven och den glider i!Jag ger ifrån mig ett glädjeskrik som förmodligen hördes till grannkommunen…haha

Tar fram telefonen och skall ta en bild på abborren i håven. Då händer det som inte får hända! Telefonen dör! Men som tur är har jag en kamera med i fiskeväskan så jag tar fram den. Startar den, men där blinkar bara ett tomt batteri!

Jäkla skit! Både mobil och kamera är urladdade! Vad gör jag nu!?! Jag vägrar åka från sjön utan att få denna fisk dokumenterad men samtidigt vill jag inte att fisken far illa.

Då kommer jag på att båten har en sump och att en vikarie/vän på mitt jobb inte bor långt borta. Jag fyller sumpen med vatten och lägger i abborren. Väl framme vid hans brygga lägger jag i håven i vattnet och lägger abborren där i. Nu gäller det! Är han hemma!?!?

Går dom 100metrarna och innan jag kommer fram så öppnas dörren till altandörren och han kliver ut!

-JA!! Du är hemma !:utbrister jag!

Han förstår genast att det handlar om fiske och efter att jag förklarat situationen går vi ner med hans kamera och knäpper några bilder!

Vi mäter den till 48cm, en riktigt hög fisk!

Nu är det dags för vägning! Vi blöter en Ica-påse och hänger den på vågen!

Vågen visar 1,56kg , vi väger påsen och den väger 0,06kg, abborren väger alltså 1,5kg!

Jag tackar så mycket för hjälpen och släpper tillbaka mitt livs näst största abborre!

Vilken upplevelse! Fantastiskt!

Fisket är hett nu!

Ut och njut!

Comments

Kommentarer

Om Andreas Ingrids