Ibland är färgen A och O!

Abborrfisket är riktigt hett nu. Jag och min vän Martin var ut ett pass och vi lyckades lura några fina abborrar.

Fisket bedrevs vid en friliggande grynna på 5-10meters djup. Melodin för dagen var traditionellt jiggfiske. Till att börja med var fisket segt med några missade hugg, det verkade som abborrarna var lite försiktiga.

Då bytte jag färg på min Storm So-Run Joker Shad och redan första kastet efter hugger en fin abborre.

Kommande minuter lyckas både jag och Martin landa några fina abborrar.

Ibland är färgen A och O och kan göra stor skillnad!

Storm So-Run Joker Shad finns i flera grymma färger men denna dag fungerade färgen LC överlägset bäst.

Dom bättre abborrarna tog inte på toppen av grynnan, utan runt stengrynnan. Brytpunkten mellan hård och mjuk botten är alltid hett när det kommer till stor abborre. Det verkar som dom större individerna går där och söker föda.

Abborrfisket är hett nu!

Ut och njut!

Skitfiske!

Comments

Kommentarer