Platt fall på Söröya

Då har man varit där igen, på Norges häftigaste sportfiskeö; Söröya. Några dagar har spenderats utanför ön i hopp om helst en gigantisk hälleflundra. Som alla vet är fiske inte alltid så lätt som det ser ut på diverse bloggar och sociala medier. Dagarna som varit har stundtals bjudit på mycket fint väder. Trots till synes bra förhållanden har fisket inte riktigt gått min väg. Som jag tidigare sagt till min kollega Gustav: ”Havet är stort…”

Idag har vi fiskat nära kampen efter plattisar. Allt från sandskädda till hälle.

Tro det eller ej men nya PBn rullade in för både mig och Maria. Allt var nog dock vår guide Klas förtjänst!

Rödspätta på 1,9kg. Tagen på lätta grejer, shimano beastmaster 8 fot 14-40g, aernosrulle laddad med Sufix 832. Bete räka.

Sandskädda var det gott om.

Maria med sin första spätta.

En hälleflundra är en hälleflundra. Inget PB denna resa på hälle men skoj ändå.

Sörvaer Gjestehus är en speciell plats. Om ni någon gång vill uppleva det fantastiska fisket i nordligaste Norge är det hit ni ska åka! Förutom fisket är allt runtomkring väldigt bra. Här finns en gästfrihet och service utöver det vanliga.

Ha de gott fra Norge

/Ove

Comments

Kommentarer