Siljan Trolling Cup!

När frågan kom att tävla för Team Siljan där bröderna Gren håller i rodret var jag inte sen att tacka nej, 17 timmar på Siljan väntade!

Tidig morgon i Olsnäs.

Vi kunde egentligen nästan kallat oss Team Super Shad Rap då samtliga har stort förtroende för betet och båten haft fina placeringar i tidigare tävlingar. 10 spön var tillåtna och samtliga gäddor räknades där längden räknades om till fiktiv vikt. Planen var att starta på ett område som gett bra förra året första dagen, vid ankomst låg dock en båt redan där och och fiskade.

Var bara att gilla läget och köra på, det började hyfsat bra för oss och ett flertal gäddor kom upp. Dock saknades de meterfiskar man behövde för att vara med i den absoluta toppen.

RFSH

Färgen RFSH gav bra, men det var en gammal trotjänare som utmärkte sig!

PB

Och det var PB som börjar bli rejält sliten nu, tyvärr missade vi några finare fiskar men det är man ju knappast ensam om. När dagen var till ända låg vi på sjätte plats inför andra dagen med 28288 gr, dock utmärkte sig ledaren Gäddkungen med 48827 gr. Bara spotta i nävarna inför dag två.

Start.

Andra dagen blev jag och Håkan själva då kapten Stefan hade andra uppdrag, planen var att prova en del på de djupare områdena där man kan finna pelagisk stor gädda som jagar i stimmen av siklöja och nors. Och här snackar vi alltså om djup på över 100 meter på vissa områden!

Tyvärr lade sig Siljan blank och solen lyste med god min på en molnfri himmel, mycket svårfiskat i detta väder. När över fem timmar gått hade vi två fiskar på papperet och det var riktigt tufft, vi hade dock lyckan att hitta betesfisk på ett kuperat område och började jobba där. Det var när jag bytte till Storm Flatstick 16 det började hända saker, en bra spurt gav oss 27266 gr andra dagen.

Jag och Håkan Gren, kapten Stefan saknas på bilden.

Vi hade trots en tung start jobbat upp oss en placering och hamnade på en fin femteplats totalt, det var några av dom där riktigt stora fiskarna som saknades för att vi skulle nå pallen.

Vinnarlagets längsta fisk på 120 cm.

Vinnarna Vansbro byggshop med rutinerade Siljansfiskaren Mattias Baier visade att det finns grov gädda i Siljan, deras 10 längsta gäddor mätte 995 cm! Cupens längsta fisk blev 121 cm och trots slank sommarkropp var den över 11 kg.

Vi tar nya tag till nästa år och har ni chansen så häng på, nu stundar snart den bästa tiden för gäddfisket i Siljan och det ska bli spännande och se vad som fångas. Självklart blir det några pass på Mashavet.

Nu åker metgrejorna fram, till helgen stundar SM och vi har guld att försvara i familjen.

Syns!

Comments

Kommentarer

Om Rapala Proguide