Sommarens hetaste bete, Shadow rap! Statistik!

Jag för mkt statistik på mina fiskedagar för att få ett bra grepp om vad som fungerar när. För att få en rättvis bild så måste man fiska mycket och med många beten. Du kan lyckas en gång med nästan vilket tok sol helst. Men för att kontinuerligt fånga stor fisk gäller det att presentera rätt bete, på rätt ställe, vid rätt tid och gärna med rätt teknik.

Nu gäller denna statistik just Öring. Fisket i sommar har inte varit det enklaste men Shadow rap har visat sig trigga både inaktiv som aktiv fisk. Jerkfisket har varit extremt effektivt, men har även bonnatrollat detta superbete och det har faktiskt fungerat riktigt bra! 2knop verkar vara en bra fart året runt.

Jerkfisket verkar vara ganska beroende av vattentemp och hur aktiv fisken är. Om du fiskar älv eller sjö. I sjöarna har långsamt infiskade shadow rap och shadow rap shad fungerat bäst från islossning tills vattentemperaturen nått ca 9 grader. När tempen legat över 10 grader och bortåt 20grader har snabb och aggressiv teknik varit bra.

Höstfisket med sjunkande vattentemp kan det vara effektivast att fortsätta fiska snabbt och byta område ofta då det är något glesare mellan fiskarna. Våga också fiska väldigt nära land, speciellt på kvällarna! Det brukar bli napp!

Ett tips är att använda Sufix advance i 0,25-0,30. Denna lina är speciellt bra till just shadow rap. Linan är ganska stum men har en snabb svikt vilket får shadow rap att simma ännu effektivare vid varje twitch.

Nedan följer öringar som har besegrats med shadow rap hittills detta år. Givetvis har det bitit fler öringar än dessa men jag har valt ut dem som givit roliga minnen.

6,2kg- Shadow rap 11cm Ghost Shiner /Återutsatt

4,7kg- Shadow rap 11cm Ghost Shiner/Återutsatt

4kg- Shadow rap Shad 9cm Live Roach/Återutsatt

3.4kg Shadow rap 11cm Halloween/Återutsatt

3.2kg Shadow rap Shad 9cm Live Roach/Återutsatt

3.16kg Shadow rap 11cm Silver/Ej Återutsatt

3.1kg Shadow rap 11cm Halloween/Återutsatt

3kg Shadow rap 11cm Ghost shiner/Återutsatt

3kg Shadow rap 11cm Silver/Återutsatt

Få se vad september månad har att erbjuda i sjöarna. Blir spännande!

Comments

Kommentarer

Om Ingemar Olsson