Kampen hårdnar!

Familjematchen rullar vidare, det är en tuff och prestigefylld kamp. Nu har även mor i huset börjat blanda sig i leken!

Som vanligt valde min son Super Shad Rap i färgen ROL på ett av sina spön vilket stoppade oss andra att välja denna, och naturligtvis tog han snabbt ledningen i båten.

Och det var sannerligen ingen dålig gädda han kämpade in!

Som tur var kontrade jag relativt snabbt och denna gång var det återigen Super Shad Rap som gällde men då i färgen PB.

Gädda nummer två för mig kom strax därefter, denna gång på en Storm Flatstick. Då gör min käresta det förbjudna, byter till ROL precis som våran son. Tålamodet tröt!

Och visst, några minuter efter utlägg spräcker hon nollan. Mission accomplished, alla i båten har fått fisk. Nöjda med den avslutningen bryter vi upp och jag fick reducera ställningen lite i varje fall.

Efter avslutad beredskap på jobbet dök så chansen upp att spendera några timmar på sjön igen, denna tur bestämde jag mig för att försöka locka någon av sjöns öringar till hugg. Glädjande nog har fisket efter öring i framförallt Siljan blivit bättre, men även i Orsasjön fångas det någon ibland.

Shadow Rap Deep t.v och Maxrap t.h

Valde att prova Shadow Rap Deep för första gången på en sida och pålitliga Maxrap på andra. Och det tog faktiskt inte långa stunden förrän en av spöna löste ur.

Nej det var ingen jätte, men likväl en mycket vacker vild öring. En fisk som för mig ger lika mycket glädje som en 10+ gädda, en indikation på att det finns hopp för arten. Och visst kunde även jag konstatera att Shadow Rap Deep fungerar utmärkt som öringbete.

Detta var en uppvärmning inför nästa äventyr, resan går norrut i jakten på stor abborre.

Syns mycket snart!

Comments

Kommentarer

Om Rapala Proguide