Tjocka gäddor!!!

De senaste dygnens kalla väder höll på sätta käppar i hjulet för mig den senaste turen.

Sjön jag skulle fiska hade börjat lägga sig…..usch! 1,5cm is ca 20meter ut fick jag hacka mig igenom. Hoppas kommande dagars lite mildare väder kan få bort detta.

Hur som helst kom jag förbi isen efter allt hackande. Vattentemperatur låg strax under 3grader på ytan så jag antog att den kalla natten kunde gjort gäddorna köldstela. Åkte ut till stället jag tänkt fiska och får genast ett kvitto på att jag är på rätt ställe.

Inget hugg men fjäll av ”gäddgodis”!

Men som jag befarade så får jag jobba hårt för att komma i kontakt med de köldstela gäddorna.

Gick runt på dessa beten och försökte hitta melodin för dagen.

Överst R.I.P Roachen med dess stora profil och lite mindre gång, T-Bone Shaden med dess fina paddlande rullande gång och R.I.P Curly Tail som brukar funka bra när vattnet är kallt.

Rätt som det är hugger det sten hårt i droppet på min Storm T-Bone Shad, gör mothugg men eftersom det är en ishinna i båten håller jag på att ramla. Jag känner dock att mothugget sitter och när jag återfått balansen känner jag genast att det är bättre fisk. Den går djupt ända till båten och väl där kan jag håva en välmatad gädda. Den om några år när den växt på sig några centimeter!

Tyvärr var detta ingen kodknäckare utan jag det dröjer många kast innan jag har nästa kontakt.

En av sjöns mindre gäddor.

Nu är det bara att krama ur det sista ur denna spinnfiskesäsong! Förhoppningsvis var detta inte de sista gäddorna!

Ut och lura dom, gäddorna är feta och fina nu!

Skitfiske!

Comments

Kommentarer