120cm på X-Rap Peto

Tiodygnsprognosen visar minusgrader och du känner att det är något som saknas denna spinnfiskesäsong. En plussare.

Klockan ställdes på 6:30. Det är inte många försök kvar nu att lura denna plussare. Ett eller två eller möjligen tre pass innan det förmodligen ligger is på sjöarna.

När jag vaknade kändes ögonlocken tunga trots att det vankades fiske. Men när solen tittade fram över trädtopparna för första gången på två veckor kändes det som jag vaknade till. Styrde bilen mot min vän Martin som jag skulle fiska med.

Väl framme hos Martin packade vi över mina saker i hans bil och tog en kopp kaffe samtidigt som vi la upp planen för dagens fiske.

Vi tog oss till sjön och började fiska av första spoten. Det dröjer inte länge innan Martin krokar dagens första gädda. En arg 4kgs. Det gav hopp om att vi prickat rätt. Hoppet svalnade mer och mer när kast efter kast blev resultatlöst.

Vi försökte det mesta och jag måste faktiskt erkänna att jag började misströsta. Klockan närmade sig 14:30 och vi hade snart inga fler ess i rockärmen.

Martin föreslår att vi lägger sista tiden på ett ställe med grundare vatten. Eftersom jag nästan gett upp så sa jag – Du bestämmer.

Vi åker dit, dock ser vi inget intressant på ekolodet. Tiden går och det börjar skymma. Vi beslutar att lägga den absolut sista tiden vid ett område med mycket sten och struktur på botten där djupet är 1,5m -3m Jag gräver fram en Rapala X-Rap Peto i färgen ROL ur beteslådan.

Hakar på den och kastar in på det grundare området. En, två,tre vevtag och där från ingenstans hugger det stenhårt. Jag som inte haft ett hugg på hela dagen sätter reflexmässigt mothugget och det är ”tvärstumt”!

Ropar åt Martin att ta fram håven!

Känner att det är en bra fisk! Drillningen går fort. Allt går fort, plötsligt ligger en riktigt fin gädda i håven.

Än vågar jag inte hoppas!

Martin säger: -Andreas det där kan vara en plussare! Den är grov och lång!

Jag vågar fortfarande inte hoppas. Förbereder Kamera, måttband och vågsäck.

Först några kort!

Sen är det dags för vägning och mätning!

Den är 120cm och väger 10,05kg, lyckan är total!

Det blir både glädje skrik och kramar!

Rapala X-Rap Peto i färgen ROL gör det igen!

Det blev två kast till för mig. Jag var helt tom. Det jag kämpat för hela året hade äntligen gått i lås! En plussare på spinn var målet och nu var det nått. En fantastisk känsla!

Vi packar ihop och Martin som av en tillfällighet fått en flaska Champagne av vår gemensamma vän Haris avslutar med att spruta denna på mig!

Inatt sover jag väldigt gott!

Nu kan isen komma!

Ge aldrig upp!

Skitfiske!

Comments

Kommentarer