Lax och öringfiske på Vänern!

I den gångna helgen som var, fiskade jag och ett kompisgäng på Vänern utanför Åmål. I år var det 10 båtar med på fisketräffen. Jag och Erik Lindberg gästade Johan Cederborg i hans båt,som har värme i hytten,riktigt skönt när det är kallt ute. Fisket var inte i topp, väderomslaget med flera minusgrader gjorde fiskarna tröga. På fredagen kom första hugget straxt innan vi skulle bryta för dagen. En lax på 70 cm, räddade dagen. På lördagen ordnade vi en liten tävling där vi skänkte startavgiften till Melleruds trollingklubbs Laxfond, dom gör ett bra jobb och planterar ut nya fiskar i sjön. Efter några timmars fiske knorrade en Tekota argsint, en fin fisk satt i andra änden. Johan drillade fint in en Öring på ca 5 kg. Den fisken gav en fjärdeplats på tävlingen. Vi gratulerar team Ginka till segern med två laxar. Tack alla inblandade för en trevlig helg. Fiskehälsningar Henrik

Comments

Kommentarer