Huggvilliga abborrar

Oftast är pimpelfiske efter stor abborre tålamodskrävande. Det gäller att vara på plats när dom väl jagar. Ibland händer direkt, ibland hittar man dom aldrig och ibland får man verkligen kämpa för att hitta dom.

Hur jag tänker och går tillväga när jag jagar dom stora kan ni läsa om HÄR!

I helgen hade jag bara 2 timmar över så förhoppningarna var inte så stora men jag lyckades pricka några huggvilliga abborrar.

Området är en passage mellan två grynnor där abborren patrullerar. Djupet var mellan 6-7meter.

Till skillnad från tidigare turer i år (Då den större bredare Flat Jig varit bäst.) högg abborren åt mindre balansare denna gång. Rapala balansare 3 eller 5cm skulle det vara. Spana in alla grymma färger HÄR!

Denna kom skjuten ut en kanon från botten och högg på min balansare som jag fiskade 4 meter under iskant på 7meters djup.

Underbara hugg!

Precis som under fisket i öppetvatten kan små detaljer som färg, storlek och form vara avgörande för att få fisken att hugga.

Dom stora får får simma vidare!

Nu hoppas jag på högtryck, bra temperatur och hungriga abborrar!

Ut och njut! Skitfiske!

Comments

Kommentarer