Milt & vilt

Mildvädret kommer och går. För de som tar sig ut på Vänern hugger det nu tämligen vilt. Kan man pricka in en dag med lugna vindar så kan fisket vara helt magiskt. Värmlandssjön ger mest fisk men utan de där ”monster” laxarna i båtarna. Dalbosjön verkar stundtals generera mängdfiske också men det är storleken som sticker ut mest. +10 kilo eller + 11 kilo, ja det lyfts tunga fiskar mest hela tiden. En del fiskar med plast andra med betesfisk. Hamnar man rätt verkar betet spela mindre roll fisken hugger hårt på det som serveras. Själv tycker jag att större beten eller beten med större profil funkar bäst. Rapala BX Minnow, Rapala Husky 13cm eller varför inte ett rejält skeddrag.

Huvudsaken är att ni ger er ut för nu är fisket väldigt bra!

Mvh Ove Johansson

”Laxgrå” himmel och hårt djupriggshugg.

Dubbelhugg är alltid kul.

Comments

Kommentarer