Årets första hugg gav Dan gädda på 12,38 kilo

Jag tror att vi alla som delar fiskeintresset har upplevt samma sak; plinget i telefonen från polarna på sjön. Själv sitter man på jobbet, på släktmiddag eller fast i trafikstockning och bara längtar ut. PLING! Och vips når längtan ut på sjön ohälsosamma nivåer.

Precis så var det igår. Plinget kom från Dan Franzén, skicklig och ytterst dedikerad gäddfiskare, som jag visste skulle ut på årets premiärtur. Dagen innan hade vi diskuterat vilka ramper som eventuellt kunde vara öppna.

På förmiddagen kom så plinget. Högt och ljudligt! Dan hade tagit årets första gädda; 112 centimeter och 12,38 kilo. Hugget, i form av ett ytterst försiktigt pet, kom på en Super Shadow Rap i färgen BGH. Mothugget satt perfekt, som det måste göra när fisken är försiktig, och i håven lossnade fisken.

En bättre start på årets fiske i öppet vatten kan man knappt önska. Och jag har en känsla av att det kommer komma fler pling under våren…

Super Shadow Rap finns i ett gäng magiskt fina färger och funkar väldigt bra nu när vattnet är riktigt kallt. Jonatan Nellfors skrev ett inlägg om just det betet här »

Comments

Kommentarer