Ibland är det enkelt!

Eftersom eftermiddagsfisket var bra senaste turen beslutade jag mig för att göra ett försök även idag.

Klockan var 15:20 när jag kom ut på sjön och med mig hade jag 4 stackars mörtar som blev kvar sedan senaste turen.

Jag borrade upp den tunna ishinna som lagt sig i hålen sedan sist. Satte ut mina fyra spön och väntade. Det dröjde inte länge innan fäll nummer ett var ett faktum. Väl framme vid Rapala Squallspöt ser jag linan lämna Shimano rullen med en hiskelig fart. Sätter mothugget och det verkar vara en fin fisk. Gäddan gör några rusningar innan jag kan landa en tjock fin gädda.

Nu var det bara 3 mörtar kvar. Medans jag går för att flytta ut ett spö i samma hål som jag fått gäddan nyss är det dags för nästa fäll. Även där sprutar det lina från rullen. Sätter mothugget och det böjer bra!

En stark fisk som gör flera rusningar innan jag kan greppa hjälgreppet på ännu en fin gädda.

Gäddan är strax över metern och har en grymt fin täckning.

Nu var det bara två mörtar kvar. De sista två mörtarna fick sitta ute en stund till innan det var dags att åka hem.

Ibland skall man ha tur! Bra en och en halv timme!

Gäddorna verkar vara i farten! Ut och bänd i helgen!

Skitfiske!

Comments

Kommentarer