Nya hemsidan online samt ismete med Rapalatips!

Sköna fiskenyheter från Rapala, ny mobilanpassad hemsida (min hemsida) samt ismetepremiären äntligen avklarad!

Nyligen hade jag äntligen ismetepremiären för den här vintern i en skön gäddvik, och helt okey gick det! Efter att vädret växlat från kallt till varmt som en jojo den sista tiden, så passade vi på att ismeta nu när det blev milt! Fisket var sådär, men det blev ett gäng smågäddor som nappade varvid vännen Felix drog den största gäddan för dagen! Fisken hittade vi hyfsat grunt, men när vi flyttade ut på djupare vatten så ökade medelvikten lite – en skön fiskedag på sjön helt enkelt!

Ett tips som jag kan varmt rekommendera var förövrigt Rapalas nya ”ismeteväska” (se bild)! Förra vintern så var jag till Finland för att filma lite ismete, och kom då i kontakt med väskan vilken jag gillade skarpt då (och även nu såklart)! Nu har jag testat väskan två ggr på isen, och faktum är att vi fick plats med 8 ismetespön senast i väskan vilket var positivt och överraskande! Detta kan nog variera lite hur många spön som får plats, beroende på längd på spöna, rullarnas storlek etc!? Väskan har enl mig två givna användningsområden till ismetet, och det ena är transporten av en massa ismetespön tillsammans med annat som faktiskt också får plats i väskan samtidigt, men även som en komplett ”avkrokningsväska”! När vi hade tömt väskan på saker som vi behövde, så laddade vi väskan med tänger, slemhandduk, måttband, våg etc… och när vi hade napp så var det perfekt att ta med väskan då man hade med allt till hålet, samt en ”avkrokningsmatta” samtidigt (dvs insidan av väskan), vilket funkade jättebra!  För trollingfiskarna så kanske (gissar jag), kan väskan vara bra att transportera spön i, och även om dom eventuellt skulle vara längre ihopvikta än väskan, så man kan ha dragkedjan öppen då vid ena ändan vid eventuellt behov! Jag har en sådan väska numera, och kommer att skaffa mig en till då den var så himla bra, billig, smidig och enkel!

Sen nästa tips är såklart Rapalas nya superbete, självaste Rapala X-Rap Otus (se bild) som är ”broder” till succébetet X-Rap Peto! Jag gillar verkligen Rapala Peto som tusan, ett superbra bete som fiskat jättebra, men redan i höstas hade jag förmånen att även få testfiska nya X-Rap Otus som sagt kommer till våren! Jag gillade det nya Otus genast, och betet kändes verkligen superhett redan efter bara några kast kände jag! Några timmar senare fick jag det även bekräftat då jag drog på en fin gädda på 115 cm och 9 kg på det nämnda betet första gången jag använde det! För er som inte testat Peto så är den given i boxen, men även Otus är enligt mig minst lika het, eller kanske t.o.m hetare (i vissa lägen om möjligt)!? Båda betena rekommenderas mycket  varmt av mig, och kommer att leverera jättebra även i framtiden är jag övertygad om!

Känn er förövrigt varmt välkomna på ett kul, lärorikt och ett spännande sportfiske framöver i båda guidebåtarna – boka vinterns, vårens och sommarens fisketurer här redan nu! Kom som ni är, allt ingår som vanligt! Välkomna ombord, och ”skitfiske” på er!!

Sist vill jag också passa på att berätta att min gamla (men numera nya) hemsida www.fishguide.se som är helt ombyggd, och samtidigt numera mobilanpassad! Jag har guidat i dryga 20 år, och domännamnet har jag haft nästan lika länge med olika utseenden genom åren! Nu i januari släppte vi hur som helst den senaste versionen, och för dom som surfar mest på mobilen eller paddan, så är hemsidan numera mobilanpassad! Tack återigen till vännen Niclas ”Nille” Wedlund (www.mcdz.net) som gjort ett kanonjobb med hemsidan! Välkomna till nya hemsidan, och välkommen ombord!

Fiskehälsningar, Mikael ”Mike Pike” Puhakka 0708-722 733  Hemsida/Bokning: www.fishguide.se

Ps. För er som följer Instagram så har jag även en sida där med en himla massa bilder (oftast bättre fiskar och annat kul)! Länk: www.instagram.com/fishguide.se/. Sidan heter ”Fishguide.se” för er som vill följa mig där – vi hörs! :-)

Comments

Kommentarer