X-Rap Otus

Få entusiaster har väl missat Rapalas senaste gäddbete X-Rap Otus som syns lite överallt just nu. Namnet Otus är finskt och översätts till svenskans Varelse eller engelskans Creature.

Jag har haft nöjet att testfiska detta bete sedan tidigt stadie och jag måste säga att produktutvecklarna hos Rapala imponerar verkligen! För det första är betet riktigt snyggt vid en första anblick som för mig är faktiskt ganska viktigt då det skapar ett sug och ett förtroende att fiska betet. Väl i vattnet förstår man snabbt att den här kommer gå hem hos gäddorna då den mjukt rullande belly flashen i kombination med den vida slingrande tailen med bred profil är just exakt vad vi gäddfiskare vill vid riktat fiske på tröga stora gäddor.

Balansen är mycket god och betet börjar fiska från dom allra långsammaste farterna samtidigt som det klarar av varmvattenfiske med högre tempo. Vid spinnstopp sjunker Otus med kroppen horisontelt vilket bordar för gott häng i strike zonen. Jag har haft väldigt bra fiske på Otus under mina tester och jag erkänner villigt att en stor curlytail från Rapala har varit efterlängtat och nu är den äntligen här!

Om ni missat så kan ni se filmen vi spelade in under två dagar för att sätta Otusen på prov bland träskkrokodiler i sommarhettan!

 

 

Comments

Kommentarer