Årets första plussare!

Mörten var fixad, matsäcken packad och det lovades sol och plusgrader.

Klockan ringde 5:30, det vankades ismete. När jag satt mig i bilen började dagens första ljus smyga sig fram över trädtopparna. Väl framme vid sjön packades ismetepulkan och promenaden ut till djupkanten jag skulle fiska kunde avnjutas i synen av en vacker soluppgång.

Väl framme börjar jag borra och placera ut mina ismetespön på de tänkta platserna. Inget fäll under tiden jag sätter ut så en liten besvikelse smyger sig på. Men den skall snabbt ändras till rusher på fäll efter fäll. Inga jättar till gäddor men det är alltid kul när det fäller.

Fin 90cm+ fisk som bjöd på fin kamp. Grymt kul att drilla fisk på Rapala Squallspöt.

När klockan närmar sig tio är jag blöt av svett efter allt springande på isen. Det började bli dags för lite god fika och kaffe. Kaffe smakar alltid bäst på sjön det är sedan gammalt det!

Men efter kaffet slutar gäddorna nappa. Minutrarna går men inget händer. Jag börjar fundera på om jag kan göra något annorlunda. Då kom jag på att jag har en abborre på ca 1,5-2hg i hinken. Jag beslutar att byta till den på ett spö.

Sagt och gjort. Det tar inte lång tid innan spöt med abborren fäller. Rusar dit men linan ligger rakt ner i hålet. Drar lite i linan med handen och då blir det fart! Linan sprutar från rullen. Jag greppar spöt och sätter mothugget. Det är stumt , helt stumt!

Känner sedan stora huvudskak. Det är en storfisk som nappat! Sätter ganska hård press på gäddan men det tar tid att få henne till hålet. Väl där rusar hon ner mot botten. Men till slut kan jag greppa hjälgreppet på en stor gäddskalle.

Kärlek i gäddformat

Är detta årets första plussare?Adrenalinstinn och glad mäter jag gäddan till 118,5cm. Nu återstår vägningen. Ner med gäddan i IKEA-påsen och vågen pendlar mellan 10,7-10,6 kg. Årets första plussare är ett faktum! Så underbart! Sen några bilder innan hon får simma hem igen.

10,4kg och 118,5cm kärlek

Lycka!

Jag fortsätter en timme till och drar bom på ett fäll innan det är dags att åka hem.

Fantastik dag på isen!

Ut och njut! Skitfiske!

Comments

Kommentarer