Tekota vs. Tekota

De flesta har väl märkt att det kommit en ny version av populära havsfiske/trollingrullen Shimano Tekota. Nya modellen har betäckningen HG LCM. Utan att gå in allt för djupt på vad Japanerna menar med alla förkortningar så kan jag redan nu berätta att oavsett vad det står för så är det till de bättre. Den äldre modellen har i stort sett inga brister men den nya HG varianten är rejäl förbättring av en redan mycket bra rulle. Här kommer för delarna med nya Tekota:

  1. Högre utväxling (6,3:1)
  2. Kraftigare broms (upp till 11 kg)
  3. Mer ergonomiskt handtag/vev
  4. Skönare stjärnhjul till bromsen
  5. Magnetbromsens sitter mer skyddad
  6. Smäckrare design (lättare att hålla i)
  7. Jämnare räkneverk

Jag har försökt att jämföra linkapacitet och tycker nog att nya rullen sväljer några meter mindre lina, som om jag måste dela ut ett minus så får det bli de 10-20 m lina som ej får plats från en 300 meters spole med Sufix 21 0,40 mm. Detta gäller 500 storleken. Nya rullen har testats under hösten och vintern. Mitt betyg är 5 laxar av 5 möjliga!

Bättre blir bäst?

Två Tekota som väntar på jobb.

 

Comments

Kommentarer