Drömlax på Dipsy Diver

Idag sprängde vi drömgänsen på lax. Tommy från Timmersdala drog upp en grymt fin lax på 95 cm. Fisken var 63 cm runt midjan och drog Rapala RCD vågen till 10 900 g. Fisken fångades via en Dipsy Diver ”mini” fiskad ute på planerboarden. Tekotan visade att de var 20 m lina till Dipsyn när fisken högg. Kampen var lång och fisken ville verkligen inte in i håven. Tommy besegrade laxen med ett Shimano 7 fots downriggerspö, Shimano Tekota 500 rulle och lina från Sufix (0,40 mm 21 FC). 140 cm bakom djupparavanen hängde en betesfisk som laxen ej kunde motstå. Att använda sig av Luhr Jensen Dipsy Diver när vindförhållandena är mycket lugna(som denna dag) kan vara grymt effektivt. Testa du med!

Dipsy Diver ”mini” i koppar!

Kolla in konditionen på denna Gullspångslax!

Mvh Ove Johansson

Comments

Kommentarer