Efterleksgäddor

På sina håll är efterleksfisket igång även här i mellersta Sverige nu. Hungriga arga gäddor som ofta kan vara kvar på grunt vatten för att jaga men även slutningarna utanför mot djupt vatten kan vara produktiva där dom står och lurpassar på bland annat mört och brax som även dom rör sig i samma områden nu. Vissa dagar är enklare än andra och då är det ofta effektivt att köra spinnerbaits som RIP Spinnerbait, jerkbaits som Subwalk och Super Shadow Rap som annonserar sin närvaro rätt bra och en snabbt fiskad Peto som skickar ut mycket vibrationer för att uppmärksammas av gäddan.  Andra dagar är svårare och curlytails som Otus långsamt vevade kan vara dödligt giftiga men även så en långsamt fiskad Peto. Min uppsättning jag har redo att snabbt växla med i båten just vid efterleksfisket är Otus, Peto, RIP Spinnerbait, Super Shadow Rap, Subwalk, Super Shad Rap, Knockr Minnow, Jointed 13. När jag backar utåt mot djupare vatten kör jag mycket med samma beten men tynger ner dom med Storm RIP Adapter. Och en Otus med 25gr på Adaptern går att fiska DJUPT!

Comments

Kommentarer