Ett hugg räcker!

Igår var det dags att lämna lekande gäddor och åka några mil norrut för en gemensam dag på vattnet med mina vänner Niklas, Pontus och Danne.

Det skulle bli älvfiske på jakt efter stora gäddor. Planen var att fiska av olika bakvatten och lugnområden intill troliga lekområden; där vi trodde gäddorna stod och väntade på leken nu.

Dagen började bra då Pontus är het och krokar två fina gäddor på 100 och 104cm. Även Danne får fisk. Jag och Niklas har det tyngre. Men vi ger inte upp. Det gäller att hålla modet uppe och håla betet i vattnet på dom heta platserna så ofta och länge som möjligt.

Efter en välförtjänt lunch vid rampen hittar vi ett område som håller mycket betesfisk. Dock ser det ut som det är mindre fiskar som klumpats där. Så jag byter ut min Rapala X-Rap Otus till Storms nyhet T-Bone Shad.

Det går några kast och vi börjar prata om att byta stället. Precis när Niklas vevat upp och lägger ner spöt i båten hugger det stenhårt på min T-Bone Shad som jag lät droppa längs en kant mot djuphålet vi fiskade av.

Trots att detta var första kontakten på hela dagen sitter ”mothuggsreflexen” där. Mitt nya Shimano Yasei spö bugar bra. Känner direkt att det är en bra fisk. Den går tungt! Tungt och djupt. När den närmar sig båten pekar linan rakt ner men ingen gädda syns. Pumpar upp den och en fin fisk kommer upp från djupet. En rusning och sedan kan Niklas håva en riktigt tjock och fin gädda.

Där i käften vilar en kollapsad T-Bone Shad

Vi mäter gäddan till 108cm och vikten är 8,8kg. En grymt fin fisk. Helt underbart!

Vi fortsätter hela eftermiddagen och Danne är het och får några mindre gäddor.

En grymt trevlig dag i goda vänners lag!

Vackra vyer på väg hem till Dalarna igen!

Gäddan tog på denna T-Bone Shad i färgen RFSH riggad med Storms Multi Depth Screw System med 20grams vikten. Fantastiskt smidigt viktsystem!

T-Bone Shad är 18cm och är uppbyggd på ett vis så att den skall ”kollapsa” när gäddan hugger. Allt för att öka krokningsprocenten för oss fiskare.

Se mer om detta när Rapala ProGuide Jonatan Nellfors berättar HÄR!

Snart är efterleken igång på allvar här i dalarna och då kan du även offset-rigga detta bete. Hett!

Ha en trevlig söndag gott folk!

Ut och njut! Skitfiske!

Comments

Kommentarer

Om Andreas Ingrids