Laxfisket har börjat bra på Vänern!

I söndags blev det premiärtur efter dom blanka fiskarna på Vänern. Vindprognosen lovade avtagande vind på eftermiddagen. Så jag och Klubbkompisen Andreas Jakobsson rampade i båten mitt på dagen. När vi kom ut på sjön blåste det fortfarande rätt bra, så första timmarna var det ganska svårfiskat. Vi vaknade snabbt till när en Tekota började morra ilsket, i andra änden satt dagens första lax. Jag fick äran att ta den. Det tog inte lång tid innan Andreas drillade nästa lax i ungefär samma storlek. Straxt innan vi skulle bryta för dagen började en rulle knarra ilsket,en längre rusning signalerade större fisk. Jag fick hålla på en bra stund innan laxen visade sig vid båten. En stor stark vildlax satt i andra änden. Den krokades snabbt av och simmade ner mot djupet igen. Det kommer många bra rapporter från Vänern nu, riktigt roligt. Laxhälsningar Henrik

Comments

Kommentarer