Predatortour 2019

En intensiv tillställning som alltid, adrenalinet är påtagligt när det är stora gäddor, snabba båtar och tävling.

Jag och Albin öppnade tävlingen starkt med en 113 cm som högg på andra eller tredje kastet på första spoten.

Fisken högg på en T-bone fiskad med 25g på R.i.p systemet.

Vi fortsätter fiska oss vidare och Albin får ett karatehugg på lång lina. Euforin är total när det ligger ännu en stor gädda i håven, denna mätte in på 115cm.

Knappa 2 timmar har gått och vi har redan två riktigt fina på pappret. Den stora fisken verkar aktiv på de ställena vi valt ut, jag tappar en metersfisk 5-6 meter från båten och det blir början på många timmars hårt jobb efter bättre fiskar.

Dag två så får vi en del fisk men de är små. Det är sista timmen på dagen vi äntligen hittar några större fiskar. På 20 min får vi en 102, 97 och 92 som lägger oss på en 10e plats inför sista dagen.

Dag 3 och vi behöver en metersfisk för att klättra. Vi fiskar på allt vad vi kan men det händer ingenting. Plötsligt får jag en liten puff på betet och in till båten kommer en 110+ fisk som visar upp sig för oss. Albin kastar ut efter den och den nyper till betet men sitter inte och följer in till båten en gång till.

Sen är den borta, antiklimax.

Vi fiskar på men det är svårt att släppa hur nära det var. Byte av plats och vi fortsätter kasta. 30 minuter återstår av tävlingen. Jag gör ett långt kast och sista metrarna så suger det till ordentligt. På några sekunder ligger en metersfisk i håven.

Fisken vi behövde för att klättra till en 5e plats kom till slut. Otroligt nöjda att förbättra vår placering från året innan då vi slutade på en 7e plats. Och att vi alltid fiskar in i kaklet varje dag även om det går trögt.

Ha det fint!

Comments

Kommentarer

Om Victor Söderberg